Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A macska csodálatos képességei

Csodálatos képességek:

Gyakran elhangzott már, hogy az állatok közül leginkább a macskák rendelkeznek sejtelmes, pszichés képességekkel. Valójában persze minden állatban rejlenek ilyen fajta képességek - vagy ösztönök - és minden egyes fajnak sokkal mélyebb pszichés adottságai vannak, mint amit az ember valaha is remélhet megérteni. A macska például, összehasonlítva a kutyával, meglehetősen antiszociálisnak tűnik, de éppen ez a tartózkodás az, amelynek révén kapcsolatban áll a "láthatatlan világgal".

A macska magányos vadászok leszármazottja, nem pedig falkában élő állatoké. Ez okozza, hogy egészen rendkívüli mértékben függ pszichés képességeitől. A macska - némi túlzással - tulajdonképpen egy élő "szuperérzékeny jelfogó készülék". Állandóan kap tájékoztatást teste minden pontján és az agyán keresztül. Ezért tűnik olykor "skizofrénnek": egyszerre érzéki és élvezeteket hajszoló, ugyanakkor tartózkodó és végtelenül közönyösnek látszó. Az egyik pillanatban örömmel hempereg gyengéd érintésünkre, a következőben pedig már lesben áll az ablaknál, füleit mozgatva olyan üzenetekre, amelyiket csupán ő képes meghallani.

Számtalan történetet ismerünk a macskák titokzatos, "természet feletti" képességeiről. Kifinomult érzékeik ugyanis lehetővé teszik, hogy megérezzenek, elõre jelezzenek különbözõ dolgokat. A háborúban például a radaroknál korábban jelezték a közelgő bombatámadásokat, amivel rengeteg életet mentettek meg. A földrengéseket, egyéb természeti katasztrófákat is csalhatatlanul előrejelzik. Állítólag megérzik a halál közeledtét is; gazdájuk, macska-társuk elvesztése teljesen megbolondíthatja őket, akár öngyilkossághoz is vezethet.

Cicák csodálatos utazásairól is sok hiteles történet szól; ösztöneik alapján több ezer kilométert képesek vándorolni, csak hogy gazdájuknál vagy újra szeretett otthonukban legyenek. Íme egy történet egy családról, akik az igen sűrűn lakott Manhattanben éltek. Nyárra kibéreltek egy házat néhány száz kilométerre otthonuktól, és magukkal vitték macskájukat is. A cica remekül beilleszkedett a falusi életbe - olyannyira, hogy még a nyár vége elõtt vemhes lett.

Sajnos a család visszaköltözésének időpontja egybeesett a macska ellésével. Mint sok fajtatársa, már talált is magának egy titkos fészket erre a célra. Ezért a távozás napján gazdái hiába keresték, kénytelenek voltak nélküle visszatérni a városba. Két hónap múlva viszont egy macska jelent meg második emeleti lakásuk ablakában. Az ő cicájuk volt! Egyik kölykét a szájában tartotta. Anyamacska és kölyke több száz kilométert tett meg erdőkön, mezőkön, városokon át, majd végül a zsúfolt Manhattanen keresztül.

De a család öröme sajnos nem tartott sokáig, mert a cica megint eltűnt. Két héttel késõbb viszont újra megjelent, fogai között újabb kiscicával. Ekkor a család kocsiba szállt, visszahajtottak a nyári lakhoz és összeszedték a többi kölyköt is. :-)

 
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


FacebookArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 22944
Hónap: 239
Nap: 6